Onze draaiorgels

Onze draaiorgels zijn bekend in Binnen- en Buitenland, maar uiteraard treft u ze ook aan in de mooie binnenstad van Amsterdam, of omliggende plaatsen.

Klein draaiorgeltje

Het kleinste orgeltje is een authentiek Pierementje, waarmee ook binnen optredens verzorgd kunnen worden. Het mooie geluid is niet te hard en klinkt erg aangenaam.

Het repertoire bestaat uit gezellige meezingers uit Grootmoeders tijd, maar ook vlotte marsen, walsen en foxtrotts komen op dit orgeltje goed tot hun recht.

Het orgeltje kan nog op de ouderwetse manier met de hand gedraaid worden. Dit geeft een leuke interactie met uw gasten, die uiteraard ook zélf eens mogen proberen de melodie op de juiste manier uit het orgeltje te draaien. Dit valt nog niet mee!

Een ideaal orgeltje om in te zetten in hotels, restaurants, of woonzorgcentra…

Het gezellige straatorgel

Dit gezellige straatorgel van een medium formaat speelt op het zgn. Midi systeem. Hiermee wordt de aansturing van de orgelpijpen en de pneumatiek, die normaal gesproken door het orgelboek wordt verzorgd, geregeld via een kleine computer. Het voordeel is het enorme repertoire wat voorhanden is!

Met dit orgel wordt ook regelmatig een felicitatie-act uitgevoerd, waarbij de favoriete verzoeknummers ingediend kunnen worden van de jarige of het bruidspaar.

De orgelman verschijnt in een vrolijk kostuum en met de megafoon maakt hij er een feestje van in de straat!

De gezellige orgelman komt op het afgesproken tijdstip bij de jarige de straat in gereden met “Lang zullen ze leven”, gevolgd door een aantal gezellige meezingers. Met zijn vrolijke outfit en de megafoon maakt orgelman Ruud er een bijzonder feestje van! Bel voor meer info met 06-13697072

U boekt de Felicitatie Service al voor 190,-inclusief BTW

Draaiorgel “De Bandiet”

draaiorgel Amsterdam
“de Bandiet”

Draaiorgel “De Bandiet” is een prachtig groot straatorgel, spelend op de conventionele draaiorgelboeken. Het repertoire is veelzijdig, van de Amsterdamse Grachten tot het Kleine Café aan de Haven, maar ook stevigere rocknummers, Jazz en populaire hits van vandaag!

De Bandiet heeft een omvang van 67 toetsen en heeft een rijk geluid. Door de diverse registers ontstaat er een bijzondere klankkleur, wat dit echte Hollandse draaiorgel een feestje maakt voor iedereen!

Dit orgel kan voorrijden als felicitatie-act, maar ook voorgaan in de optocht, een dagdeel bij een winkelopening, een school, of wellicht in de binnentuin van een verzorgingshuis.

Succes gegarandeerd!

101 toets Mortier orgel “De Kaaspoorter”

Het grootste transportabele dans- en concertorgel van Nederland, mag dit orgel met recht genoemd worden! Met 101 toetsen en een chromatische indeling, kan dit orgel ALLE muziekstijlen aan!

Dit rijdende kasteel heeft een arsenaal aan verschillende registers en honderden orgelpijpen. Van jazz tot klassiek, van dansmuziek tot gezellige meezingers, álles is mogelijk. Dit orgel is een uniek stuk met een lange historie, die teruggaat tot de jaren ’20 van de vorige eeuw.

Geboren als dansorgel in een grote zaal, in de tijd dat er nog geen radio en platenspelers waren, dansten de mensen elk weekend op de klanken van dit automatisch spelende orkest! Er zijn nog vele boeken bij uit die tijd, maar natuurlijk is het repertoire in eigen beheer flink uitgebreid.

Het orgel is meer dan 6,5 meter lang en 4,5 meter hoog!

Dit orgel wordt veel ingezet op grotere festivals, zoals jazzfestivals, Dancefestivals, Concerts at Sea, maar ook als blikvanger bij de entree van een groot event.

Wilt u eens iets écht bijzonders? Vraag dan de mogelijkheden tot inzet van de “Kaaspoorter” aan!

Ruud Brienen tijdens de restauratie van de Kaaspoorter